Tűzifát lehet igényelni
2020-10-15 - Ingyenes tűzifát igényelhetnek a rászorulók december 15-ig a százhalombattai Polgármesteri Hivatalban. A képviselő-testület szociális ügyekért felelős bizottsága novemberi és jövő februári ülésén dönt a beérkezett kérelmekről. Érdemes minél előbb beadni a jelentkezést, mert ha a rendelkezésre álló mennyiség elfogy, a kérelmeket automatikusan elutasítják.
Térítésmentesen jogosult háztartásonként legfeljebb öt köbméter szociális célú tűzifára az ingatlan tulajdonosa vagy bérlője, ha a fűtését csak tűzifával tudja megoldani. A kérelem jövedelemkorláthoz kötött. Egyedül élő, gyermekét egyedül nevelő kérelmező esetén az egy főre jutó havi jövedelem nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 280 százalékát, amely 79 800 forint, kettő vagy több együtt élő személy esetén pedig a 250 százalékát, amely 71 250 forint.

A szociális tűzifa igénylésére benyújtandó formanyomtatvány és a hozzá tartozó mellékletek letölthetők innen: K É R E L E M szociális tüzifa támogatás megállapítására, vagy elvihetők a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatáról.

Érdeklődni személyesen ügyfélfogadási időben lehet Benedek Lászlónál a földszint 103-as irodában vagy telefonon a 06-23/542-115-ös számon.