Kézilabda NB-II - Rajt-célgyőzelem idegenben
2020-10-12 - Legutóbbi botlása után egy héttel a Dunaharaszti MTK-hoz látogatott a Százhalombattai KE az NB II-es férfi kézilabdabajnokság keretében. Ellenfelük sose adja könnyen a két pontot és komoly játékerőt képvisel. A legutóbbi találkozón hazai pályán aratott fölényes győzelmet a Százhalombatta, és most is ez volt a cél. Dunaharaszti MTk – Százhalombattai KE 28:37(13:19), október 11.
SZKE.: Róth(k)- Mogyorósi 9, Glózik 7, Fiar, Kővári 6, Pap 3, Bálint 5. Kurán(k), Tarjányi P. 2, Kedves 2, Veres, Tarjányi D., Tóth 2, Fehér, Major, Keresztes 1, edző: Adorján Gábor.
Már a mérkőzés első támadásából gólt szereztünk, ezt követően a két átlövőnk, Kővári Balázs és Glózik Balázs is betalált, majd ismét beállóból és szélről Bálint Péter és Mogyorósi Tamás értékesítette a helyzeteit. A támadásaink során az átlövőink agresszivitásának köszönhetően, kintről és a vonalról is folyamatosan megvoltak a helyzeteink, amiket most rendre gólra is tudtunk váltani. Ez a koncentráltság magabiztossá tette a támadóinkat. Rendben volt a védekezésünk is, igaz, bele-bele hibáztunk, de a kapus teljesítményére ismét nem lehetett panasz. A mérkőzés elejétől irányítottunk és folyamatosan építettük az előnyünket. A 20. percben már 15-8-ra vezettünk, és ezt az előnyt nagyjából a félidő végére sikerült is megőrizni.

A második félidőt lassabb tempóval kezdtük, de a padról érkező játékosok mind hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez, aminek köszönhetően magabiztosan vezettünk egészen a végéig.

Az 50. percben elfáradt az ellenfél, játékosai nem találták az ellenszert, és talán fejben is feladták. Ezt kihasználva még tovább növeltük az előnyünket.

A győzelemmel fontos két pontot szerzett az SZKE, játéka pedig bizakodásra adhat okot, hogy a legutóbbi vereség csak egy kisebb hullámvölgy volt.

Következő mérkőzés: Százhalombattai KE – Cunder TU Kézisuli, október 17., szombat, 18 óra