DK-s kitelepülések
2020-10-12 - Közös lista, közös győzelem, közös Magyarország – ez alatt a szlogen alatt gyűjtenek aláírásokat a választóktól a Demokratikus Koalíció aktivistái ország szerte. Százhalombattán szeptember közepe óta tartanak a kitelepülések – mondta el Törzsök Tibor, a választókerület elnökségi tagja.
A párt képviselői és szimpatizánsai minden szombaton megjelennek a Piac téren 9-től 12, valamint minden szerdán a Rubik téren 14-től 17 óráig. A kitelepülések célja az emberek mozgósítása, az ellenzéki választási program népszerűsítése, valamint annak a választói és politikai akaratnak a nyomatékosítása, hogy a 2022-es parlamenti választások során mindenhol közösen állítsanak jelölteket az ellenzéki pártok. A DK év eleji országos felmérése alapján az ellenzéki szavazók 97 százaléka közös ellenzéki listát szeretne.
 
Törzsök Tibor kiemelte, hogy a jelenlegi választási törvény alapján ennek nincs alternatívája. Folytatni akarják a kitelepüléseket egészen karácsonyig, mert a jövő év elején már előre hozott választásokat szeretnének szervezni a legesélyesebb közös ellenzéki jelöltek kiválasztása érdekében.

A DK-ban közben tisztújítás is zajlik, amely a megszokottól eltérően nem fel-, hanem lemenő jellegű – mondta el Törzsök Tibor. Pártelnököt választottak februárban Gyurcsány Ferenc személyében, majd az országos elnökség és egyéb vezető testületek megválasztására került sor márciusban. Ezt követték volna a választókerületi tisztújítások, amiket azonban elodázott a járványhelyzet. A városunkat is magában foglaló 8. választókerületben október 7-én tartották meg a szavazást, amely során megerősítették az elnöki pozícióban Szabó Attilát, és új taggal bővült az elnökség Törzsök Tibor személyében.