Hajómodellezők Orfűn
2020-09-07 - Forrai Csaba, Forró Krisztián és Garay György jóvoltából egy első, egy második és egy harmadik helyet is szereztek a battai hajómodellezők a rádió-távirányítású vitorlás hajómodellek versenyhétvégéjén, Orfűn szeptember 4-6-án.
Pénteken az F5-M hajóosztály versenyzői szálltak vízre és 15 futamot teljesítettek a nap folyamán. Remek időjárás volt az első napon és megfelelő erősségű A rigges szél. A légmozgás irányával akadtak problémák, de a hajók gyorsan reagáltak a változásra. A hajóosztály számára ez a verseny országos bajnokság volt.

Szombaton kezdődtek a F5-E hajóosztály Pécsi-tó Kupa-futamai, összesen tízre került sor. Vasárnap folytatódtak volna a hajóosztály futamai, de a versenyzőket a nap elején teljes szélcsend fogadta. Végül összesen hét indításra került sor, amiből hármat teljesítettek a modellezők a gyenge szél miatt.

Battai eredmények: F5-M hajóosztály, Országos bajnokság: II. Forrai Csaba, IV. Garay György, VII. Schulek János, IX. Kunvári Sándor; F5-E hajóosztály: I. Forró Krisztián, III. Garay György, IV. Schulek János, V. Forrai Csaba, VIII. Kunvári Sándor, XII. Gergely András.