Konzultációs íveket gyűjt az ellenzék
2020-07-27 - Minden szombaton kitelepülnek a százhalombattai Piac térre az országos ellenzéki pártok képviselői, illetve aktivistái, hogy arra biztassák a választókat, adják nekik a koronavírussal és a gazdaság újraindításával kapcsolatos nemzeti konzultációs íveket és töltsék ki inkább a Momentum alternatív konzultációját. Az akció három hete kezdődött és augusztus 15-ig tart.
A legutóbbi, július 25-i kitelepülésen részt vettek a DK és az MSZP helyi aktivistái is. A Momentum képviseletében Hajnal Miklós elnökségi taggal beszélgethettek az érdeklődők.
A politikus elmondta: az ország teljes területén, mintegy száz településen gyűjtik az íveket piacnapokon. Azért indították el az akciót, mert véleményük szerint a nemzeti konzultáció valójában nem a válságra és annak kezelésére vonatkozik, hanem Soros György és Brüsszel állítólagos terveivel ijesztgeti a lakosságot.
 
"Örültünk, hogy olyan független képviselők csatlakoztak és álltak az élére a kezdeményezésünknek, mint Hadházy Ákos és Szél Bernadett" – mondta el Hajnal Miklós, aki szerint a kitöltetelen kérdőívek kormánynak való visszajuttatása jelezheti a választók elégedetlenségét.
 
A Momentum szerint a kormány által megfogalmazott kérdéseknél sokkal fontosabb például, hogy egyetért-e a lakosság a kórházak kiürítésével, szükségesnek tartja-e az uniós egészségügyi együttműködést, illetve a kisvállalkozások vagy a multinacionális cégek állami támogatását tartja elfogadhatóbbnak. A Momentum konzultációját online is ki lehet tölteni.