Végéhez közeledik a vasúti beruházás
2020-07-06 - A tervek szerint hétfőn nyitják meg a forgalom előtt a Városkapu utat Százhalombattán – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Az Iparos úti új közúti felüljáró várhatóan augusztusra készül el. A 6-os főút korrekciós munkái miatt a 6-os úton félpályás forgalomkorlátozásokra kell számítani tervezetten augusztus 10-ig.

A nagytömegű földmunka és az anyagbeszállítások megnövekedett tehergépjármű-forgalmat eredményeznek a 6-os főúton és az Ercsi-Ráckeresztúr összekötő úton.

A százhalombattai vasútállomáson szintén felújítás és átépítés folyik. Folytatódnak a P+R parkoló, valamint az Iparos úti felüljáró és a hozzá kapcsolódó út építési munkái.
A Százhalombatta – Ercsi elágazásnál nagytömegű földmunka, út-, vágány- és felsővezetéképítési munkák zajlanak júliusban.
 
A Százhalombatta – Ercsi elágazás vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF beruházásában, az SZ-E Konzorcium (Mészáros és Mészáros Kft., valamint Vasútépítők Kft.) kivitelezésében valósul meg.

A fejlesztés részeként 15,7 kilométer hosszan átépül a vasúti pálya, amely nagyrészt 120/160 km/h engedélyezett sebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett.
A vasútfejlesztés ideje alatt a pontos menetrendi információkért érdemes felkeresni a MÁV Zrt. honlapját (www.mavcsoport.hu).

A kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező SZ-E Konzorcium által működtetett panaszv040@gmail.com e-mail címre, illetve a +36 20 2313542-es telefonszámra várják. (Fotó: Medgyesi Milán)