Focikupa Óvárosban
2020-06-23 - Tizenöt csapat mérte össze erejét és tudását a hatodik alkalommal megrendezett Óvárosi Focikupán június 20-án, az óvárosi focipályán, Százhalombattán. Összesen harmincnyolc mérkőzést láthatott a népes közönség.
A jó hangulatú, egész napos kispályás labdarúgó-tornán a járványhelyzet miatt idén csak felnőtt csapatok vettek részt. A kupa bajnoka az érdi csapat lett, második helyen az Alu-Zso Fater, harmadikon pedig a Gazdagok és Szépek alakulata végzett. Legjobb kapusnak az Alu-Zso Fater játékosát, Rapai Dominikot választották, a legjobb játékos címet Boznánszky Gábor nyerte el a Halom Truck-ból. A gólkirályi címet Szilágyi Roland (Royalflush) nyerte el 17 találattal.

A támogatóknak köszönhetően minden csapat értékes ajándékkal távozhatott, de volt olyan alakulat is, amely jótékony célra fordította a nyereményt. Az Óvárosi Papírkutyák a Családok Átmeneti Otthona lakóinak ajánlották fel a Centrál Étterem tízezer forintos ajándékutalványát, a Halom Truck pedig ezen az eseményen jelentett be ötvenezer forintos támogatást A Remény Bajnoka Alapítvány javára.

A sportolók, a bírók és a rendezők étkezéséről a hagyományoknak megfelelően Szalai Attila gondoskodott.