Pedagógusnapra, szeretettel
2020-06-02 - A digitális oktatás hirtelen, egyik napról a másikra állított komoly kihívások elé mindenkit. Lassan három hónapja hiányoznak a megszokott keretek, élmények, személyek. A tanév hamarosan véget ér, de idén se feledkezzünk meg kimutatni szeretetünket, nagyrabecsülésünket a pedagógusok felé! Véleményeket és szívhez szóló üzeneteket gyűjtöttünk csokorba diákoktól és szülőktől.
 
Koppány, 7: "Annyira jó volt, hogy nem kell korán kelni és nem kell várni, hogy más is kész legyen a feladattal, de nagyon hiányoznak a barátaim és az iskolaudvar!"
 

Bia, 7: “A tanár néni videóhívásait imádtam és nagyon vicces volt. Némelyik tantárgyból sokkal több volt a feladat, mint az iskolában. A barátnőim és a közösség nagyon-nagyon hiányzik."
 

Oli, 7: “Jó volt, csak hiányoznak az iskolatársak, meg szeretnék újra iskolába menni."
 
 

Hümi, 9: “Tetszett, hogy nem kellett reggel iskolába menni, felkelni, de nem tetszett, hogy több feladatot kaptunk, mint az iskolában."
 

Peti, 9: “Az elején tetszett, hogy nem kell olyan korán kelni és tanulás közben is lehet enni-inni, vagy pihenni, ha elfáradtam. Viszont nagyon hiányoznak a barátaim, a reggeli összepacsizás, a közös játék és viccelődések."
 

Lola, 13: “Nagyon érdekes feladatokat kaptunk a legtöbb tanártól. Igyekeztek színessé tenni az online órákat, új oldalukat ismertük meg, és nekünk is érdekesebb volt az itthoni tanulás."
 

Szofi, 13: “Az jó volt, hogy lehettünk akár egész nap pizsamában, de a többiek, az osztálytársak és a tanáraink is nagyon hiányoznak már."

Hogyan látták a szülők?
“Nagy és hirtelen változás volt a digitális oktatás életbe lépése. Egyik napról a másikra kellett új körülmények között, új feltételekkel és eszközökkel tanítani a gyerekeket. Szülőként úgy vettem észre, hogy a pedagógusok erő felett és maximálisan alkalmazkodtak, és a távolból is ugyanúgy, ha nem még jobban törődtek a tanítvány-gyerekeikkel."

“A tanárok életkortól és tapasztalattól függetlenül is nagyon hamar átálltak a digitális oktatásra. Sőt, olyannyira, hogy az én gyerekeim például sokkal közelebb kerültek egy csomó tanárjukhoz. Szerintem azért, mert a gyerekek digitális világában történt minden, az ő nyelvükön, az általuk megszokott platformokon és formában."

“Csak néhány online órát követtem figyelemmel (még az elején), amin huszonvalahány gyerek vett részt a tanáron kívül. Hát én azt a zsivajt (még ha csak az öröm és lelkesedés hangja is) biztosan nem bírnám órákon keresztül, minden nap. Még nagyobb, őszinte tiszteletem a pedagógusoknak!"

“Főleg az elején sokat kellett segíteni a gyerekemnek, együtt tanulni és megoldani a házi feladatokat. De a tanárok is megtettek mindent, minden eszközzel és nagyon sokszor a tanítási időn kívül is. Így együtt, sikerült eredményesen teljesíteni ezt a pár hónapot."