Mindig van remény
2020-05-18 - Kétmillió forintot adományozott az ERSTE Bank A Remény Bajnoka Alapítványnak – jelentette be Vezér Mihály polgármester május 18-án az alapítvány kuratóriumi ülésén.
Az alapítvány kuratóriuma – dr. Bercziné dr. Fazekas Olga, dr. Horváth Ágota és Ádám Erika – az elsőként beérkezett havi ötvenezer forintos támogatások odaítéléséről döntött. Összesen 125 pályázat érkezett a délelőtti döntéshozatalig, néhány közülük hiányos volt, vagy nem felelt meg a kiírásnak, és csekély számú pályázat pedig elutasításra került. A huszonkét egyéni vállalkozónak és nyolcvanhét magánszemélynek, akiknek érvényes és sikeres volt a pályázatuk, az alapítvány három munkanapon belül utalja át a támogatást. A kuratórium elnöke felhívta a figyelmet az alapítvány új rajzpályázatára, amelyre öt kategóriában várják a koronavírussal kapcsolatos alkotásokat június 5-éig. A kategóriák három legjobbja értékes díjazásban részesül. A részletes felhívás megtalálható A Remény Bajnoka Alapítvány Facebook-oldalán és honlapján. A diákoknak adományozott tabletek és a most megítélt közel öt és fél millió forintos pályázati támogatás kifizetése után jelenleg mintegy hatmillió forint áll rendelkezésre az alapítvány további céljaira, a rászorulók megsegítésére.

A havi ötvenezer forintos támogatásra a jelentkezés továbbra is folyamatos, annyi változással, hogy mostantól csak magánszemélyek jelentkezhetnek. Az alapítvány kuratóriuma május 25-én tartja következő ülését.

Vezér Mihály polgármester hálás köszönetét fejezte ki az ERSTE Banknak és az alapítvány valamennyi eddigi támogatójának, és bízik a további felajánlásokban is. Kiemelte, hogy "az újranyitási törekvések ugyan már látszanak, de még nem tudjuk pontosan, hogy mikor lesz vége. A negatív gazdasági hatások ellensúlyozására és az alapítvány munkájára biztosan továbbra is szükség lesz."  Köszönetét és nagyrabecsülését fejezte ki a kuratóriumnak az elkötelezett munkáért.