Új csarnok épül az ipari parkban
2020-05-05 - Miközben a COVID nyomában járó gazdasági válság töretlenül szedi áldozatait a vállalkozások és a munkavállalók között, szerencsére akadnak cégek, amelyek nem gyengültek el, sőt előre lépni is képesek.
A százhalombattai G.I.T.A.3 és RMS Kft. ötszáz egészségügyi maszkot adományozott az önkormányzatnak az elmúlt héten, és még az idén szeretné befejezni új, ezer négyzetméter alapterületű, bedaruzott szervízközpontjának építését az ipari parkban.
A G.I.T.A.3 Kft. 2016 végén adta át a területen első telephelyét, amelyet mostanra kinőtt. Az új épület avatását idén decemberre, a társaság alapításának huszadik évfordulójára tervezik – mondta el Glevitzky Ádám, ügyvezető.

Az elsősorban ipari tömítéstechnikai alkalmazások Flex-A-Seal USA  és szivattyúk forgalmazásával, karbantartásával, javításával foglalkozó családi vállalkozás elnevezése az alapító ügyvezető, Glevitzky István, valamint fiai, Tamás és Ádám nevéből származik.
A családfő 1971-ben végzett a miskolci műszaki egyetem bányagépész-bányavillamossági szakán és részt vett az ország akkori legmodernebb bányájának, a feketevölgyi szénbányának az építésében. A dorogi szénbánya igazgatója, később a Dorogi Szénbányák Vállalat műszaki vezérigazgató-helyettese volt. A rendszerváltás után céget alapított, amelynek a működésébe a kezdetektől bevonta fiait. A két legfontosabb bányagép egyikével, a szivattyúval foglalkoznak. 2010-ig egy amerikai gyártó kizárólagos értékesítőjeként tevékenykedtek, majd 2010-ben teljesen önállósították magukat.

A G.I.T.A.3 Kft. szivattyúkat forgalmaz Hollandiából, Spanyolországból és Angliából, Alfa-Laval disztribútor és szervizpartner, hőcserélőösszeszerelő üzem 2017-től, emellett karbantartó anyagokkal és speciális tömítőrendszerekkel kereskedik.

A tulajdonosok a százhalombattai telephely létrehozása mellett elsősorban azért döntöttek, mert a DUFI az egyik legnagyobb megrendelőjük.  Első csarnokuk öt műhellyel, irodákkal, szociális blokkal egészül ki, közel ezer négyzetméteren.

A jelenleg épülő új, márkafüggetlen szervízközpontot a G.I.T.A.3 leányvállalata, az RMS Kft fogja üzemeltetni, amely teljes körű karbantartással foglalkozik az olaj- és gázipar területén. A 2019-ben alakult cég vezetője Székely István, aki erősségeik között a több évtizedes ipari tapasztalattal rendelkező szakembergárdát, szervizműhelyüket és jövőbe mutató eszközállományukat emelte ki. Az általános karbantartás mellett a kompresszoralkatrész-ellátás és -karbantartás a specialitásuk. A beruházással a munkavállalói létszámot is emelni tudják közel tíz fővel.