Rendbontók
2020-04-15 - A százhalombattaiak alapvetően fegyelmezetten tartják magukat a szabályokhoz, de a jó idő sok embert kicsalogatott a szabadba, ezért a polgárőröknek többször kellett intézkedniük, főként a Csónakázó-tó környékén – mondta Szél Pál, a szervezet vezetője a Halom Televízióban.
Tájékoztatása szerint húsz-huszonöt fős diáktársasággal is találkoztak a polgárőrök, a rendbontók azonban a figyelmeztetésükre, kérésükre hazamentek.

A polgárőrök nem konfrontálódnak azokkal, akikre nem hat a szép szó, hanem értesítik a rendőrséget. Szél Pál azt mondta, hogy "sok csekket kiosztottak a rendőrök" az elmúlt időszakban.

Hozzátette: a Dunaparton és a hajókikötőben is sokan sétálnak, futnak, tornáznak, de a megfelelő távolságot tartva. Reméli, nem lesz szükség a jelenleginél szigorúbb korlátozásokra.

Nem szigorított a kijárási korlátozáson Orbán Viktor miniszterelnök, és Vezér Mihály polgármester sem vezetett be újabb intézkedéseket a húsvéti négy napos hétvégére. A kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet megszegőit öttől ötszázezer forintos szabálysértési bírságra kötelezheti a hatóság.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta lapunkat, hogy a megye területén a járőrök 255 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 38 szabálysértési feljelentést tettek, valamint 245 esetben éltek a figyelmeztetés lehetőségével március 28. és április 14. között. (Fotó: Pap Miklós)