Önkéntes lelkisegély-szolgálatot indított a százhalombattai pszichológus
2020-04-03 - Önkéntes lelkisegély-szolgálatot ajánlott fel a városlakók számára Bogdán Bence tanácsadó szakpszichológus Százhalombattán. Célja, hogy hozzáértő támogatást kapjanak, akik nehezebben viselik a bezártság és a bizonytalanság miatti feszültséget.
Az óvodapszichológus az önkormányzat alkalmazottja, jelenleg otthonról végez online tanácsadást a szülők és az óvónők, valamint a Családok Átmeneti Otthona részére. A Hírtükör kérdésére elmondta, hogy több szülő is jelezte számára, őt is és a gyerekeket is megviseli a bezártság, a barátok hiánya. Nekik a tanácsadás keretében segít a többi között napirend kialakításában, amit a szülővel közösen nyomon követnek.

Tapasztalja, mennyire feszültek, adott esetben magányosak az emberek, sokan vannak, akik fizikailag akadályoztatva vannak a párjukkal, a családjukkal való személyes kapcsolattartásban. A problémák szakemberrel történő megbeszélése nagy segítség, ezért döntött úgy, hogy online tanácsadását kiterjeszti az egész városra.

A városlakók a szolgáltatást ingyenesen vehetik igénybe. Ha arra lesz szükség, Bogdán Bence kollégák bevonását is tervezi.

Ha valakit kellemetlen, nyomasztó érzések, gondolatok zaklatnak, problémák merültek fel a közeli kapcsolataiban, egyedül érzi magát, nehezen bír a gyerekeivel vagy egyszerűen csak szeretné kibeszélni a félelmeit, szorongását, a következő emailcímen kérhet segítséget: bobek303@gmail.com.  

A konzultáció telefonon, elektronikus levélben, Viberen, Messengeren vagy akár online beszélgetés keretében is történhet – a pszichológus és a segítséget kérő megegyezése alapján.