Korlátozások a közintézményekben
2020-03-11 - Elmaradnak a nagyrendezvények és biztonsági intézkedéseket vezettek be a százhalombattai Barátság Kulturális Központban, valamint a Hamvas Béla Városi Könyvtárban a járványveszély miatt. Mindenkit arra kérnek, hogy tartsa be az alapvető higiéniai ajánlásokat és betegség vagy annak gyanúja esetén ne látogassa a közintézményeket.
Felfüggesztik a BKK-ban a nagyrendezvényeket – színházi előadásokat, nyugdíjas bálokat - április 15-ig, és nem biztosítanak helyszínt ilyennek a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban sem. Az elmaradó előadások megtartásának időpontjáról folyamatosan egyeztetnek és tájékoztatnak. A megváltott jegyek az új időpontokra is érvényesek lesznek, de visszaváltani csak akkor lehet majd, ha már ismert – de nem megfelelő – az új időpont.
 
A kisebb létszámú, húsz-harminc fős rendezvényeket megtartják, és a résztvevők között ajánlott egy méteres távolságot biztosítják. Az épületben fokozott figyelemmel és sűrűbben fertőtlenítenek, beszerzés függvényében kézfertőtlenítőt biztosítanak a látogatóknak.

Hasonló a helyzet a könyvtárban is. A beszerzési lehetőségeket figyelembe véve minden részlegükben biztosítják a kézfertőtlenítőt. A Városi Vers- és Prózamondó Verseny április 18-ra tervezett díjátadó gálája elmarad. A nyertesek nyereményüket április 20-tól vehetik át a könyvtárban. A húsz-negyven fős rendezvényeket egyelőre megtartják a könyvtárban, a
résztvevők közötti egy méteres távolságot biztosítják.