Víznapi szemétszedés
2020-03-09 - Ismét szemétszedésre várja a környezettudatos városlakókat a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat március 21-én, szombaton a Duna-partra. A civil szervezet 2008 óta minden évben tisztító akciót hirdet a Víz világnapja alkalmából.
Az ENSZ az 1992-es Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencia hatására nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává, azzal a céllal, hogy felhívja a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét az egészséges, tiszta vízkészlet szerepére életünkben.

A Hulladékkommandó két csoportban tervezi a takarító akciót az óvárosi buszfordulótól a Zoltán hajó Emlékpark felé a római hídig a Duna-parton, valamint a római hídtól a gáton át a Csónakázó-tónál és tovább a Csónakházig. Csatlakozni az óvárosi buszfordulónál vagy a Harcsa Csárda előtt, a Bara-parton lehet 8 óra 45-kor.

Mindkét csoportot hulladékkommandósok segítik, kísérik, a védőkesztyűket és a zsákokat a szervezet biztosítja. Mindenkit arra kérnek, hogy időjárásnak megfelelően öltözve, kényelmes, zárt cipőben érkezzen. Az esemény végén a Csónakházban tisztálkodási lehetőség, valamint zsíros kenyér várja a résztvevőket. Jelentkezni a létszám megadásával a hulladekkommando@gmail.come-mail címen, vagy a Facebook- eseménynél lehet.