Segítsen, hogy segíthessünk
2020-03-06 -
Kedves Barátaink!
 
Az elmúlt esztendőben az adó 1%-ból összesen 559.559 Ft-ot tudott a Református Rehabilitációs Alapítvány a céljaira fordítani. Hálásan köszönjük a segítségüket, amely hozzájárult ahhoz, hogy az alapítvány immáron 3 főt tud foglalkoztatni. A három munkatárs az MRE KIMM Drogterápiás Otthonának és a Családterápiás és Drogprevenciós Továbbképző Központnak az adminisztrációs munkáiban vesz részt.
2019-ben akkreditált 60 órás drogprevenciós továbbképzésünket 4 alkalommal, a családkonzultációs üléseket 2 alkalommal tudtuk megszervezni 3 napos, bentlakásos blokkokban, teljes ellátással. Azon családtagok számára, akiknek nehézséget okozott a részvételi összeg kifizetése, rászorultságuktól függően kedvezményt nyújtottunk, vagy teljesen ingyenes részvételt biztosítottunk.
 
Az idén az 1%-os felajánlásokat továbbra is az anyagi problémákkal küzdő, tanulni vágyó, gyógyult szenvedélybetegekre, illetve azon családok támogatására szeretnénk fordítani, akik nem tudják a családkonzultációs képzéseket megfizetni.
 
Hogy mennyire fontos támasz, kapaszkodó a drogos gyermeket nevelő családoknak az alapítvány ezen szolgálata, semmi sem mutatja jobban, mint a képzésről tett saját vallomásuk. Engedjék meg, hogy párat megosszunk Önökkel:
"Nem vagyok egyedül a problémákkal. Helyesebb kommunikációt tanultam meg, türelmet, a szeretet kimutatásának lényegét. Pozitív érzésekkel megyek haza. Erőt adott, hogy jobban tudjam kezelni a nézeteltéréseket a gyerekkel. Jobban átérzem a helyzetét. Nagyon jó ez a közösség."
 
"Bizalmat kell adnom, hogy bennem bízzanak! Segítséget kell kérnem, mert mindent nem tudok egyedül megoldani. Jó érzésekkel távozom, mert ha ne adj’ isten baj lesz, van kikhez fordulnom. Nyugodt vagyok, mert a fiam újra vidám és bizakodó, mint ahogy mi is."
"Megtanultam, hogyan legyek türelmes, hogy álljak a fiamhoz, megtanultam hinni az előrehaladásában. Tele van a szívem reménnyel, szeretettel."
 
Köszönjük, hogy imádságaikkal, és lehetőségük szerint adójuk 1%-ával segítik alapítványunkat!
 
A szervezetünk neve: Református Rehabilitációs Alapítvány
Adószámunk: 18492415-1-07