Zsurzs Kati felvételiztet a színitanodában
2020-02-10 - Százhalombattai leányiskolát nyit a fővárosi Thália Tanoda az óvárosi közösségi házban márciusban. A felvételi meghallgatást Seszták Szidónia igazgató mellett Zsurzs Katalin színművésznő tartja február 29-én, szombaton, 10 órától.
"Szeretnénk lehetőséget és tapasztalatot nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik érdeklődnek a színház, a színházművészet, a színészmesterség iránt, és szívesen betekintenének a kulisszák mögé – mondta el Seszták Szidónia, aki maga is színművészként végzett és korábban a Katona József Színházban dolgozott. Nagyon fontosnak tartjuk a gyerekek beszéd- és kommunikációs készségfejlesztését. A kifejezőkészségük és a mozgáskultúrájuk fejlesztésével növelni szeretnénk az önbizalmunkat. A színészmesterségbeli jártasság ugyanis bátrabbá és tudatosabbá teszi őket - akármi is legyen a jövőbeli hivatásuk. Diákjaink megtanulják, hogy milyen a színházi fegyelem, hogyan működik egy társulat, mit jelent a szakma iránti alázat, de szeretnénk, hogy közben mindvégig gyerekek maradhassanak."

A százhalombattai színitanodában a színészmesterség, ének-hangképzés, beszédtechnika mellett kaszkadőrtechnikákat és táncot is tanulnak majd a növendékek.
"A felvételin egy verset, mondókát vagy dalt szeretnénk hallani. Nagyon fontos, hogy nem kész gyerekszínészeket várunk, hanem olyanokat, akiket érdekel a színház világa és szívesen fejlesztenék magukat ezen a téren" – mondta Zsurzs Kati. (További részletek a thaliatanoda.com oldalon.)