Harmadszor is zöld a Napsugár
2020-02-06 - Harmadik alkalommal nyerte el a "Zöld Óvoda" címet a Százhalombattai Napsugár Óvoda január 23-án.
A minősítést tanúsító oklevelet Zoltáné Csiki Virág óvodapedagógus vette át a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A minősítés szigorú feltételrendszerét 93,5 százalékosan teljesítette az intézmény.

Az oviban nagy hangsúlyt fektettek az udvarra az elmúlt években. Mezítlábas ösvény, kő- és növénysimogató segíti a gyerekeket a környezet megismerésében. Szülői támogatással KRESZ-park épült, ahol játszva ismerkedhetnek meg a közlekedés szabályaival.

Pályázati forrásból készült korszerű, jól felszerelt tornaterem az oviban, amelynek épületén önkormányzati segítséggel napkollektorokat is üzembe helyeztek. A pedagógusok kiemelt figyelmet fordítanak a környezeti nevelésre, kirándulásokat, sétákat szerveznek a Régészeti Parkba, a Duna-partra és a város játszótereire.

A fenntarthatóságra nevelés és a testi-lelki harmónia egységének megvalósítása is hangsúlyos szerepet játszott a "Zöld Óvoda" cím harmadszori elnyerésében – mondta Balla Ildikó, óvodavezető.

Az intézmény három évig használhatja a megújított minősítést, majd pályázhat az "Örökös Zöld Óvoda" címre.  A további tervek között szerepel madárfigyelő tanösvény kialakítása, intézményi szintű tematikus terv kidolgozása, illetve a komposztálás és a szelektív hulladékgyűjtés továbbfejlesztése. Ennek érdekében bázisóvoda felkutatását, madárbarát mintakert és madárbarát tanösvény bejárását is tervezik. Fontosnak tartják a megújuló energia – az óvoda lehetőségeihez mért – minél szélesebb kihasználását, továbbá a gyerekeken keresztül a szülők szemléletformálását is, mivel csak a családdal együtt lehetnek sikeresek a nevelésben. (Forrás: Battanet.hu)