Elállok, ha megmondják, hova?
2020-01-13 - Városunk szűkös parkolási lehetőségei közismertek. Próbálunk toleránsan, akár apróbb kellemetlenségek árán is segíteni egymásnak. Vannak azonban sajnos olyan esetek, amikor a szép szó, a kérés nem talál megértő fülekre, hanem merev elutasítással reagál, akinek erre sem erkölcsi, sem jogi alapja nincs. Példának álljon itt a következő eset.
Hirtelen és sürgősen el kellet indulnom az Erkel Ferenc krt. 37. 4 -5 számú garázsban tárolt személygépkocsinkkal vasárnap (január 12-én) este hét körül, de egy szabálytalanul parkoló gépkocsi jelentősen akadályozta a garázsból történő kiállást.

A jármű tulajdonosa telefonon történő felhívása után sem volt hajlandó elállni, mondván: "...elállok, ha megmondja hová álljak...".

Az ügy oly módon oldódott meg, hogy a férjem – aki kórházból hétvégi eltávozáson történetesen itthon volt – lejött a lakásból és – sokéves rutinjának köszönhetően - a parkosított területen manőverezve, az ott lévő fa és a szabálytalanul várakozó kisteherautó között kihozta az autót a közútra.

Ezután tudtam csak elindulni, mert sürgősen oda kellet érnem a fiamékhoz. Izgatottan vártak, hogy elindulhassanak szülési fájdalmakkal vajúdó menyemmel a kórházba. Rám várt ugyanis az otthon maradó 3 éves kisunokám esti lefektetése és éjszakai felügyelete.
 
Szabó Zoltánné
 
 

Hozzászólások
Tisztelt Szerkesztőség!

Sajnos nem egyedi eset, amit itt látunk. A mi környékünkön is (Erkel másik vége) elszaporodtak ezek a nagyméretű járművek. Több helyet foglalnak el, és sokszor úgy parkolnak, hogy még a kis autós anyukák sem tudnak rá-rá fordulni egy szabadon marad helyre.

Ráadásul reggel indítják, büdösítenek az ablakunk alá a melegedő dízelmotorjaikkal. A Szákom a kukához nem fér hozzá ezektől a monstrumoktól. Mi mindnyájan Battára fizetjük az autóink után a súlyadót is, és itt lakunk,sokszor mégis nekünk nem jut hely ezek miatt.

Legfőbb ideje, hogy a Képviselő Testület tagjai beváltsák a kampányban tett ígéreteiket a parkolással kapcsolatban. Minél hamarabb tiltásk ki ezeket a lakások környékéről, álljanak a TESCO vagy a BKK mögé!
 
Tisztelettel:Fenyvesi Zoltán
Tisztelt Szerkesztőség!
 
A parkolás az egész lakótelepen probléma! A megszaporodott céges autók parkolása pedig tovább ront a helyzeten. Nekem csak egy kérdésem lenne. A parkoló buszokat senkinek sem jutott eszébe behozni a lakótelepre. Vagy a vasúton, vagy a régi kenyérgyárnál parkolnak. A kérdésem lényege: ők vajon fizetnek a városnak azért, hogy ott álljanak? Vagy esetleg ezek a céges autók is parkolhatnának ott ingyen? A városlakóknak szerintem nagy segítség lenne, ha ezek az autók is ott parkolhatnának, mert akkor talán több hely maradna nekünk, akik minden esetben a városnak fizetjük a gépjármű adót. Jó lenne egy helyi rendelkezés a parkolás rendjéről ezzel a passzussal kiegészítve.
 
Tisztelettel: Markgruber-Gál Andrea
A képen látható teherautó nem áll a cégünk tulajdonában, évekkel ezelőtt eladásra került. A tapasztalt viselkedéstől teljes mértékben elhatárolódunk és elutasítjuk azt.
 
Baumann Dániel, ügyvezető
Ajtó-Ablak Ház