Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10 -
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Az ügyben az eddig rendelkezésre álló adatok alapján B. A. M. sértett és Sz. Á. gyanúsított 2010 augusztusa óta voltak párkapcsolatban, 2014 óta megszakításokkal élettársakként éltek együtt.

A sértett nő és a gyanúsított férfi sokat veszekedtek a kapcsolatuk alatt. A nő számtalan bántalmazást szenvedett el, többször megszakították a kapcsolatukat, ám a sértett mindig megbocsátott. 2019 márciusától Vecsésen, a gyanúsított szüleivel egy háztartásban újra együtt éltek. Sz. Á. ezek után is többször sanyargatta, fenyegette a társát. Egy alkalommal szétvert a sértett a fején egy szennyeskosarat, majd belerakta a kádba és leöntötte hideg vízzel.

A munkanélküli gyanúsított december 2-án otthon volt a sértettel, leittasodott és hangoskodott. Emiatt a sértett becsukta az ablakot, erre a gyanúsított dühös lett, a nőt a szekrénynek lökte és ököllel az egész testén ütni kezdte. A sértett védekezésként leguggolt, de bántalmazója a szobába kényszerítette és az ágyon folytatta az ütlegelést. Azért, hogy a sértett telefonon ne tudjon segítséget kérni, a gyanúsított a földhöz vágta a készüléket, majd ezt követően a sértettet megrúgta és a fejére taposott. Amikor a gyanúsított 23 óra körül aludni tért, a sértett a szüleihez menekült segítséget kérni, akik kórházba vitték.

A gyanúsítottal szemben jelenleg is több büntető eljárás van folyamatban, cselekményét végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt, visszaesőként követte el.
A gyanúsított állandó munkahellyel, rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezik így fennáll szökésének, elrejtőzésének közvetlen veszélye. Megalapozottan feltehető továbbá, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban részt vevő más személyeket megfelemlítene, jogellenesen befolyásolna így különösen a sértettet, illetőleg saját szüleit, illetve szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselkemény követne el.

A bíróság a gyanúsítottat meghallgatta az ügyészi indítványt megvizsgálta és azzal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónap időtartamra.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, így az nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2019. december 10.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály