Szakmák Napja a DUFI-ban
2019-12-04 - Közel ötszáz hetedikes és nyolcadikos diák vett részt az első alkalommal megrendezett MOL-os Szakmák Napja programsorozaton a Dunai Finomítóban Százhalombattán december 3-án.
A rendezvény célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerjék a Dunai Finomítóra jellemző szakmákat és karrierlehetőségeket. A programra valamennyi százhalombattai általános iskolából és az Ercsi Eötvös József Általános Iskolából érkeztek tanulók és kísérő tanárok, akik több turnusban vehettek részt a különböző programelemeken. A videóteremben a MOL és a Dunai Finomító történetéről és tevékenységéről szóló, mintegy félórás kisfilmet mutattak be a diákoknak. A makett-teremben a finomító létesítményeit ismerhették meg épületről épületre. Valamennyi csoport részt vett a buszos körtúrán, amelyen – idegenvezetéssel, testközelből – fedezhették fel az üzem teljes területét, amely nagyobb, mint 1300 futballpálya.  

A Dunai Finomítóban működő nagyobb szervezetek – Üzemeltetés, Minőség-ellenőrzés, Karbantartás, Kutatás-fejlesztés és EBK (Egészség-Biztonság-Környezetvédelem) – egész nap folyamatos ismerkedési lehetőséget kínáltak a diákoknak a Színházteremben. Beszélgethettek a dolgozókkal, kvízjátékban, játékos bemutatókban, feladatokban és kísérleteket vehettek részt, sőt, a regisztrált hatfős csoportoknak irányítótermi látogatást is biztosítottak a szervezők. Remélik, hogy a bemutatott tevékenységek, a mindennapi munkáról szóló beszélgetések felkeltik a műszaki beállítottságú, és/vagy a természettudományok, a vegyipar, illetve környezetvédelem iránt érdeklődő fiatalok figyelmét.