Gyémántdiplomát vett át dr. Pintér
2019-11-12 - Gyémántdiplomát vett át az idén kilencven éves dr. Pintér Gyula, egykori százhalombattai üzemi főorvos a Semmelweis Egyetemen aulájában október 12-én. 
A szakember 1975-ben költözött családjával Százhalombattára, hogy megszervezze az üzemorvosi ellátórendszert a Dunai Kőolajipari Vállalatnál. Harminchárom évig szolgálta és védte az üzemben dolgozók egészségét a DKV üzemorvosaként. A vállalat kérésére többször elhalasztotta nyugdíjazását. Végül 78 évesen, saját kérésére vonult nyugállományba.

A 80-as évekre már megépült az új orvosi rendelő, amelyben a három általános orvos mellett fogászat, nőgyógyászat és főként a munkaegészségügyi labor kapott méltó helyet. A rendelőintézetet akkor már kinevezett főorvosként vezette.

Munkája elismeréseként több kitüntetést kapott. A Nehézipar Kiváló Dolgozója lett1976-ban, Kiváló munkáért díjat kapott az egészségügyi minisztertől 1988-ban, a Magyar Olaj Iparág Arany fokozatú kitüntetését vette át 1993-ban, és Egészségünkért Díjjal tüntette ki a százhalombattai önkormányzat 2009-ben.