Újabb naperőmű
2019-10-21 - Ünnepélyes keretek között átadták a MOL saját beruházásában, a Dunai Finomító területén épült 6,71 megawattos napelemparkot Százhalombattán október 18-án. A szintén elkészült tiszaújvárosi és füzesgyarmati beruházással együtt az összesen 37 hektáron megvalósuló három napelempark 18,4 megawatt kapacitással üzemel majd, ami több mint kilencezer háztartás villamosenergia-fogyasztásának felel meg. Emellett a MOL a fehérgyarmati 5 MW-os napaelempark megvásárlásával tovább bővítette megújuló energiatermelését.
Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója a "MOL SUN Projekt"-et lezáró ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a vállalat a napelemparkok barnamezős telepítésével a MOL a ki nem használt ipari területein valósította meg a beruházást, amely az innovatív és alternatív technológiák felhasználását is magában foglaló, "MOL 2030" stratégia része. A százhalombattai napelempark 14,5 hektáron 23.562 napelempanel felszerelésével épült meg. Hozzátette, hogy a MOL az innovatív újításokban is élen jár. MOL Limo néven közösségi autómegosztó szolgáltatást is kínál több mint egy éve. Elsőként biztosított hazánkban gyorstöltési lehetőséget elektromos autóknak 2012-ben, és hamarosan több száz töltőt állít fel a régióban. Mindezeken túl jelentős áramkereskedelmet is lebonyolít, kizárólag megújuló energiaforrásokból nyert árammal látja el több partnerét, illetve saját töltőállomásait.

A MOL négy naperőművében megtermelt megújuló energia mintegy 11 500 tonna széndioxid-kibocsátást vált ki évente, ami körülbelül 2 500 autó szén-dioxidkibocsátásával egyenértékű. Ez az energiatermelés harmincszor fedezi a MOL Limo flottájával kiszolgált mobilitási igényt.

A projekt a Kötelező Átvételi Támogatás (KÁT) feltételei között valósult meg, aminek értelmében a MAVIR húsz éven keresztül szabályozott áron veszi át a megtermelt napenergiát.

Fenntarthatósági szempontból a MOL továbbra is az egyik vezető vállalat a közép-kelet-európai régióban és a világ legjobbjai közé tartozik. Már négy egymást követő évben szerepelt a Dow Jones Fenntarthatósági Indexében. A Dow Jones Fenntarthatósági Index a vállalatok környezeti és társadalmi teljesítményét, valamint gazdasági fenntarthatóságát vizsgálja. A tagságot csak azoknak a társaságoknak ítélik oda, amelyek a saját iparágukon belül a legjobbak közé tartoznak a megadott fenntarthatósági kritériumok alapján.