Dunafüred mindenekelőtt
2019-10-01 - Szép számú érdeklődő vett részt a dunafürediek számára rendezett lakossági fórumon szeptember 30-án a Kszellmann Flóra Közösségi Házban.
Vezér Mihály polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki a fórumok kínálta személyes beszélgetések lehetősége miatt. Mint mondta, fontos közvetlenül megismerni a városlakók véleményét, észrevételeit, javaslatait. Hangsúlyozta, hogy Százhalombatta az elmúlt ciklusban megtartotta, sőt, egyes területeken bővítette és fejlesztette az infrastruktúra, a szolgáltatások magas színvonalát. Röviden összegezte az elmúlt öt év munkáját, és válaszolt a kérdésekre.

Ezt követően Török Sándor és Szél Pál képviselők számoltak be a városrész fejlesztése érdekében végzett tevékenységükről. Kiemelték a Dunafüredi út és a Fogoly utca egyenként több mint 200-200 millió forintos teljes felújítását. Befejeződött az útépítés a Bajnok, az Aréna utcában és a Triatlon közben. Rekonstruálták a Szellő utca teljes szerkezetét. Új fahíd készült a Csónakázó-tónál és gyalogos híd a csónakháznál. Új játszóeszközök kerültek a Szarvas, a Búzavirág és a Szivárvány térre, kombinált játékvár épült a Köztársaság térre. Felújításra került a VSZK előtti parkoló, a Vasút utca egy része, és kiépítették – a Vasút utca – Hága László – Dunafüredi út közötti szakasz rekonstrukciója keretében – a csapadékvíz-csatornát. Jelenleg is zajlik a Dunafüredi út melletti garázsokat érintő közvilágítási hálózat fejlesztése. Az átadás novemberben várható. Döntött a képviselő-testület a Duna utca, az Ősz utca teljes hosszának, valamint a Barátság és a Szellő utca egy-egy szakaszának felújításáról is. A kivitelezés jövőre kezdődik.

A képviselők hangsúlyozták, hogy valamennyi beruházás, fejlesztés során figyelembe vették a lakossági igényeket és javaslatokat, amelyekre a jövőben is számítanak.
A beszámoló mellett a következő öt évről is egyeztetni szeretnének a városrész lakóival – mondta Szél Pál, aki születése óta Dunafüreden lakik és huszonöt éve képviseli a városrészt az önkormányzatban. Hozzátette, folytatni szeretné azt az eredményes munkát, amelyet képviselőként, az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnökeként, valamint a Városi Polgárőrség vezetőjeként végzett az elmúlt évtizedekben.

A fórumon programját ismertető Török Sándor szintén huszonöt éve szolgálja a várost képviselőként. Kiemelte: az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnökeként nemcsak a városrészt érintő kérdésekben, hanem a városlakók életét alapvetően meghatározó egészségügyi, szociális, oktatási és lakásügyekben is rendelkezésükre áll.
A fórumon felszólalók többsége köszönetét és elégedettségét fejezte ki a házigazdáknak, emellett a városrészt érintő konkrét felvetések is elhangzottak.