Óváros: sikeresebbek lehetnek a következő évek
2019-09-20 - Százhalombatta "légzőgyökere" és mostanra legnépesebb, legfiatalabb választókerülete Óváros, amelynek fejlesztése a következő választási ciklus legfontosabb feladatai közé tartozik - hangsúlyozta dr. Brauswetter Viktor, a választókerület képviselő-jelöltje a Fidesz lakossági fórumán szeptember 19-én.
Brauswetter Viktort Lukács Bernadett, a helyi szervezet elnöke, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, valamint Nagy Balázs és Szabó Zoltán képviselők ajánlották a választók figyelmébe. Bóna Zoltán kiemelte: Százhalombatta infrastruktúrája, közösségi, társadalmi fejlettsége irigylésre méltó. Az elmúlt évek fejlődésében – a vasúti korszerűsítésben, az egészségközpont működésében, az út- és járdarekonstrukciókban, a kulturális eseményekben - jelentős szerepe volt a városvezetéssel kialakított jó együttműködésnek és a kormányzati támogatásnak. Minél erősebbé válik a helyi Fidesz-frakció, annál erősebb lesz az érdekérvényesítő képessége a kormányzat irányába, vagyis "együttes munkával még sikeresebbek lehetnek a következő évek."

Brauswetter Viktor elmondta, hogy számos kedves emlék és személyes kapcsolat fűzi Óvároshoz, ahol 1992-tőtől dolgozik állatorvosként. Az önkormányzat munkájában 2006 óta részt vesz, nem kezdő a közéletben és kész cselekedni a városrészért.

A tennivalók közül kiemelte, hogy nagyon sok a fiatal család, és Óvárosban születik a legtöbb gyermek, ezért bölcsődére lenne szükség, amelyben a kormányzat támogatására is számítani lehet. Mivel a településrész gyalogosan messze van a városközponttól, konszolidálni kell a tömegközlekedést. Önkormányzati fenntartású buszjárattal lehetne segíteni a munkába, iskolába ingázókat, az időseket és a kisgyerekes családokat. Költeni szükséges az utak csapadékvízelvezetésére, kiemelten a Szabadság út felújítására, és elképzelhető, hogy nagyobb – települések közötti – összefogásra, valamint központi támogatásra is szükség van a löszfalproblémák hosszú távú, hatékony megoldása érdekében.

Ahogyan ebbe, a Matta-kerti lakókörnyezet élhetőbbé tételébe is szakértőket kell bevonni, hiszen az elhibázott tervezés miatt nincs elegendő zöld-, illetve közösségi terület, parkolóhely. Hasonlóan számítana a szakértelemre, de az óvárosiak véleményére is abban, hogyan hasznosuljon a téglagyári völgy. A dunaparti részén újabb közösségi, rekreációs teret képzel el, de úgy véli, a teljes Dunapart karbantartására, rehabilitációjára nagyobb figyelmet kell fordítani. A tehetséges fiatalok értékesek a város számára. Nem bérlakásokkal, hanem építési telkek kialakításával nyitna számukra lehetőségeket. Szeretné, ha felélénkülne a Régészeti Park. Példaként azt az országos pulikiállítást említette, amelyet maga szervezett tavasszal, és amely nagy érdeklődést keltett, sikeres volt.

Nagy Balázs szerint egy jó képviselő "elintézi a dolgokat", ismeri a választókerületét és az ott élőket, elérhető, számon kérhető, akar és tud is segíteni. Brauswetter Viktort ilyen jelöltként ajánlotta a választók figyelmébe. Hozzátette a mögötte álló "csapat" jelentőségét, valamint a kormányzati támogatást, amely nélkül nem történt nagyberuházás a városban az elmúlt ciklusban, és amely nélkül Óvárosban sem érdemes látványos változásokat remélni – a településrész jellege miatt.

Szabó Zoltán a képviselő-jelölt jó ötleteit, alapos, szakszerű mérlegelését emelte ki, amit a szakbizottságban végzett közös munka során ismert meg. Úgy vélte, Brauswetter Viktor jó lehetőség Óváros, de az egész város számára is, hogy "olyan úton induljunk el, amely nemcsak a fenntartásról, hanem a fejlődésről szól."  (Fotó: Pap Miklós)