Együtt a keresztény gyülekezetek
2019-09-12 - Negyedik alkalommal tartottak közös Ökumenikus Családi Napot a százhalombattai keresztény gyülekezetek szeptember 7-én a Kőrösi Csoma Sándor iskolában.
A főszervezői feladatokat ezúttal a Hit Gyülekezete vállalta fel, a rendezvényt pedig a választókerület országgyűlési képviselője, Bóna Zoltán nyitotta meg. Kiemelte a hit és család jelentőségét és örömét fejezte ki, hogy hagyománnyá vált a keresztény gyülekezeteket összefogó családközpontú városi rendezvény.

A résztvevők egyházi énekeket énekeltek a HIT Gyülekezete kiváló zenekarának kíséretével, majd változatos programok kezdődtek minden családtag számára. A gyerekek a Nefelejcs bábszínház előadásán , kézműves foglalkozáson, arcfestésen  vehettek részt és kipróbálhatták az emeletes angol Happy busz játékos lehetőségeit. A férfiak a kézilabda-szövetség által nemrég felújított, korszerű sportpályán fociztak. A tornaelsőséget a HIT-gyülekezet szerezte meg a református csapata előtt. A kiváló színvonalú mérkőzések mellett váltóversenyen is részt vehettek a mozogni vágyók. A helyszínen alakuló csapatokban az ötletes feladatoknak és a szurkolóknak köszönhetően vidám hangulatban versenyzett a család apraja-nagyja. A nap az eredményhirdetést követően ebéddel zárult, jól sikerült a marhapörkölt.

"Hiszem, egyre nagyobb szükség lesz arra, hogy a jövőben is együtt legyünk és jó mintát mutassunk városunk és országunk közösségeinek" – mondta Szabó Zoltán egyházügyi tanácsnok, a rendezvénysor elindítója és szervezője.   (Fotó: Pap Miklós)