Üzemel az új röntgengép
2019-09-11 - Csúcstechnológiás, digitális géppel, új helyen üzemel a röntgenszakellátás a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 9-étől.
Az új, jelenleg kapható legmodernebb röntgengép beszerzése a régi rendszer elavulása miatt, a biztonságos betegellátás érdekében vált szükségessé. A cseréről már két évvel ezelőtt döntött a képviselő-testület. "A teljeskörű, biztonságos, szakszerű kivitelezés és a hozzá szükséges engedélyek megszerzése hosszú és cseppet sem zökkenőmentes folyamat volt" – nyilatkozta dr. Berzéki Ferenc főigazgató. A radiológusok igényei szerint összeállított új röntgenkészülék előnyei közül kiemelte, hogy sokkal kisebb sugárdózissal dolgozik, mint elődje, a felvételeket pedig nem kazettára, hanem digitálisan rögzíti. A korábbinál sokkal élesebb felvétel azonnal továbbítható digitálisan bárhová.  

Vezér Mihály polgármester meglepetésének adott hangot az új röntgengép bemutatását célzó sajtóbejáráson. Mint mondta, azt hitte, hatalmas szerkezetet fog látni, ehhez képest modern, kecses, ám nagy tudású gépről van szó, amely szerves egységet alkot a vizsgálóággyal. "Nagy előrelépés a diagnosztikai vizsgálatok terén és a Százhalom Egészségügyi Központ életében is. Reméljük, gyorsan és az elérhető legpontosabb diagnózissal lesz a városlakók segítségére!"

Török Sándor szakbizottsági elnök is örömét és büszkeségét fejezte ki. Kiemelte a röntgenfelvételt készítők szakmai tudását, felkészültségét is.

Furcsa Katalin, a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány kuratóriumának elnöke a városlakók nevében is köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak az összesen csaknem 200 millió forintos támogatást, amely lehetővé tette a röntgenrendszer beszerzését és a vizsgálószobák, valamint a váróhelyiség kialakítását.

A megújult röntgendiagnosztikai szakellátást változatlan rendelési időben, az egészségügyi központ alagsorában  vehetik igénybe a betegek.