Járdarekonstrukció és parkfelújítás - Szebb, szellősebb, komfortosabb
2019-09-11 - Befejeződött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója, az Ady Endre utcai pihenő parkosítása, és elkészült a mini sportpark a Pannónia utcában Százhalombattán.
Az Ifjúság út felújítása június elején kezdődött. A mintegy két és fél hónapig tartó beruházással akadálymentes lett a Rubik tér és a szolgáltatóház környezete. Mintegy 280 négyzetméteren új térkőburkolatot alakítottak ki, új köztéri bútorokat, padokat, hulladéktárolókat és kerékpártárolókat helyeztek ki, virágokat, cserjéket ültettek és közel 150 négyzetméteren automata öntözőrendszerrel ellátott gyepszőnyeget terítettek le.

Lakossági kérésre két fejlesztés készült el a Pannónia lakótelepen. Új pihenőhelyet alakítottak ki az Ady Endre utcában található parkban. A térkőburkolattal fedett részre négy asztalt, nyolc padot és két szemeteskukát helyeztek ki. A területet újból füvesítették, így még kellemesebb és kényelmesebb környezetben tölthetik a szabadidejüket az ott lakók. Mini sportparkot létesítettek a Pannónia utca 17. melletti játszótéren. A szabadtéri fitnesz eszközöket – a gyaloglógépet, a derékformálót és a komplex karerősítő gépet – mostantól már ezen a városrészen is igénybe vehetik a városlakók.

Vezér Mihály polgármester a szeptember 4-ei helyszíni bejárás során hangsúlyozta, hogy az Ifjúság út rekonstrukciójával újabb állomáshoz érkezett a városközpont megújítása, amely a jövőben folytatódni fog. A cél, hogy a város központja illeszkedjen a Szent István tér arculatához és komfortjához.