Zöldflotta az Ebattában
2019-09-06 - Három új elektromos autót szerzett be ételfutárjai számára az Ebatta Kultúrkocsma és Pizzakuckó Százhalombattán. A járművek használatával a munkakörülményeken szeretnének javítani, emellett az egészségesebb környezetet és az általános szemléletváltást is szem előtt tartották – mondta el Gabelics Péter tulajdonos. 
A vendéglátóipart jellemző munkaerőhiány az Ebattát sem kíméli. A tulajdonosok úgy vélik, egy komfortosabb munkahelynek erősebb a megtartó ereje. A járműparkban is megjelenő igényesség pedig a dolgozókra, közvetve pedig az egész vállalkozásra pozitívan hat.

Egyebek mellett ezért döntöttek úgy, hogy beruháznak a három Smart Forfourba, amelyhez egyébként a mindenki számára elérhető állami támogatást is igénybe vették. A kifejezetten városi forgalomra tervezett járművek üzemeltetését a saját telephelyen kialakított töltőponttal oldják meg.  

Az Ebattát és a hozzá tartozó panziót, valamint fittnesztermet üzemeltető Gabelics Péter és Tamás évek óta kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos szemléletet. Az üzlet energiaellátásának 20-30 százalékát a tetőre telepített napelemekkel oldják meg, szelektíven gyűjtik a hulladékot, és az e-kocsik beszerzésével az elsők között vannak a magyar futárszolgálatok között.

"Az elektromos autók üzemeltetése gazdaságos és nem szennyezi a várost. Reméljük, hogy hamarosan nálunk, Százhalombattán is létesülnek majd nyilvános töltőpontok!"
Gabelics Péter azt is elmondta, testvérével együtt régóta arra törekednek, hogy évről-évre beruházzanak vállalkozásukba – lehetőleg úgy, hogy szűkebb-tágabb környezetük fejlődéséhez is hozzájáruljanak ezzel. Jelenleg a cukrászműhelyt bővítik és modernizálják, a jövő évben pedig a pizzakonyhát és a kiszállítási részleget szeretnék felújítani. Régi gondjuk – persze, nemcsak nekik – a parkolószűke. Szeretnének az önkormányzattal együttműködve javítani a helyzeten. Úgy vélik, minden új férőhelyre szükség van a városközpontban.