Nincs több kompromisszum - Kipróbáltuk az Alternatívát
2019-09-06 - Sajnos, az ételérzékenység már nem számít ritkaságnak. Legyen szó glutén- vagy laktózintoleranciáról, nagyon sokan érintettek személyesen vagy a közvetlen környezetükben. Egyre többen élnek együtt inzulinrezisztenciával vagy cukorbetegséggel, és nagyon sokan vannak, akik egyéb ok miatt követnek speciális étrendet. Jó hír, hogy mégsem kell feltétlenül lemondani az édességről, a szemet csábító, finom cukrászsüteményekről és tortákról. Az alternatíva már Százhalombattán is elérhető. 
Az üzlet fél éves működése is bizonyította, hogy valós hiányt pótolnak a városban. Visszatérő és alkalomszerű vendégeik is szép számmal vannak. Kínálatuk sokféle igényt kielégít és folyamatosan bővül. Hogy az Alternatíva az "Egészséges sütik fellegvára", szó szerint igaz. Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, cukormentes, sőt, paleo és vegán sütemények és tortaszeletek, valamint kekszek kaphatók az alternatív cukrászdában - ráadásul mérsékelt áron, alig valamivel drágábban, mint a hagyományos üzletekben.

Évek óta egészséges életmódot, étrendet követünk a családdal, amit az idén nyáron diagnosztizált inzulinrezisztencia miatt még szigorúbb keretek között kell tartani. Személyes kedvenceink a Kisdobos, az Oreo szelet, a Paleo Sacher, a Francia krémes és a Mákosguba revolúció. Külön kiemelném a joghurtos eperszeletet, amelyben kevesebb, mint hat gramm szénhidrát van, természetesen glutén-, laktóz- és cukormentesen. Legyen szó reggeliről (fantasztikusan finomak a gyümölcsös pitéik!), vagy uzsonnáról – akár egy teljes értékű étkezést is megoldhatunk az Alternatívából. Lánykáim szülinapjára is itt rendeltünk "tortát", és mivel mindenkinek más a kedvence, több ízből válogattuk össze.

Az eladó segítőkész, szakszerű információval tud szolgálni, az üzlet csinos – kellemes környezetben fogyaszthatunk helyben is. A teljes kínálat kalória- és szénhidráttartalmáról naprakész listán tájékozódhatunk.

Az "Alternatíva – Egészséges sütik fellegvára" hétfő kivételével minden nap nyitva van. Keddtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 9-től 18 óráig, vasárnap 10 és 14 óra között várja a vásárlókat a Piac tér C/11 számú üzletében. További információval és megrendeléssel kapcsolatban telefonon is készséggel állnak rendelkezésre a 06 20 530 3173-as számon.  (x)