Elkészült az aluljáró
2019-09-05 - Használatba vehették az utazók a peronok megközelítésére szolgáló új gyalogos aluljárót a százhalombattai vasútállomáson szeptember 1-jén. Ezzel egyidőben elkészült az állomás végleges, teljes vágányképe, elkészültek a magasperonok, és megtörtént ideiglenes forgalomba helyezés – tájékoztatott a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
A beruházás keretében befejezéséhez közeledik a földgáz és olaj termékvezetékek, valamint egyéb közművek kiváltása. Nagyrészt elkészültek a zöldmezős szakasz nagytömegű földmunkái, hamarosan befejeződnek az Ercsi-elágazás vasúti al- és felépítmény munkálatai.

Az Iparos úti felüljáró szerkezetkész állapotban van, a hídelemeket beemelték, a hídfők elkészültek, jelenleg a hídháttöltés földmunkái zajlanak.

A hídpilléreket építik az Olajmunkás úti - Olajfinomító előtti - közúti felüljáróhoz. A munkálatok alatt a forgalom zavartalanul folyik a hidat helyettesítő hídprovizóriumon.
A százhalombattai vasútállomás felvételi épülete körüli terület átépítése – a P+R parkoló bővítése, a járdahálózat kialakítása, a növénytelepítés - várhatóan jövő tavasszal kezdődik meg.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Százhalombatta és Ercsi-elágazás közötti vasútfejlesztés komplett átadása 2020 nyarán várható. A beruházás eredményeként a korszerűsített vasúti pályán 120-160 km/h sebességgel haladhatnak majd a vonatok, és több állomás, illetve megállóhely megújul. A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával, a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. (Fotó: HTV)