Mindenki kedvencei - Jön a Battai Napok
2019-08-26 - Véget ért a Summerfest, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, Százhalombatta már a következő nagyrendezvényére készül. Több hónapos szervező, előkészítő munka után a célegyenesbe fordult a szeptember 13-15-én már huszonhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Battai Napok rendezvénysorozat. A fesztivál programkínálata saját web- és Facebook-oldalán is megtalálható.
Minden korosztály számára vonzó, minden igényt kielégítő zenei felhozatal várja az érdeklődőket az Erőmű Nagyszínpadon. Pénteken Peter Srámek koncertjét hallgathatják meg 17.45-től, amit a hagyományos, ünnepélyes díjátadók, majd két nagykoncert követ. Először sokak nagykedvence, az Irigy Hónaljmirigy lép színpadra 19.15-kor, majd a "Vidéki sanzon" és a "Pálinka dal" előadói, a Magna Cum Laude 21 órakor. A péntek estét Strong R és helyi DJ-k zárják a 23 órakor kezdődő ifjúsági diszkóval. Szombaton a nyugdíjasok hagyományos vendéglátásával és Kalocsay Zsuzsa-Peller Károly "Jó ebédhez szól a nóta" műsorával, valamint a Forrás Néptáncegyüttes fellépésével nyit a nagysátor. Táncbemutatók 15 órától, Feke Pál és Szinetár Dóra műsora 16 órától, a Copacabana Brazil Show 17 órától szórakoztatja a közönséget. A hétvége első akusztik koncertjét Wolf Kati adja szombaton, 18 óra 15 perces kezdéssel, amit Caramel közel másfél órás koncertje követ majd 19.15-től. Ezt követően tűzijáték várja a "battainapozókat" a VSZK centerpályáján, amit a Halott pénz nagykoncertje követ. DJ Deza pörgeti a lemezeket Este 11-től.

Az Erőmű Nagyszínpadon az Oláh Gergő Akusztik kezdi a zenei csemegék sorát vasárnap 16 órakor. Félórás koncertet ad a Stolen Beat 17.15-től. Őket a 2013-ban alakult indie rock, alternatív rock, folk-rock stílusú zenét játszó, erdélyi magyar zenekar, a Bagossy Brothers Company követi. Az együttes "Olyan Ő" című slágere közel tízmillió megtekintést ért el a legnagyobb nyilvános videómegosztó weboldalon idén januári megjelenése óta. A Bagossy Brothers Company elnyerte "Az Év Akusztikus Koncertje" díjat a Petőfi Zenei Díjon 2019-ben. A vasárnap estét, egyben a rendezvénysorozatot Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese, az Edda Művek zárja este 20.15-kor kezdődő, kilencvenperces koncertjével.

A Gyereksátor is megtelik programokkal szombaton és vasárnap. Játékokra várják a családokat az "Óriások birodalmába" 10 és 17 óra között, és interaktív programokat kínál a Hamvas Béla Városi Könyvtár 10-től 15 óráig. Kézműves foglalkozást tart a "Matrica" Múzeum 10-től 17 óráig. Ezeken kívül – a teljesség igénye nélkül – lesz gyermekjóga, műsort ad a Magyar Népmese Színház, a Kifli zenekar és az Ákom-Bákom Bábcsoport. Interaktív gyerekprogramot szervez a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, lesz óriásbuborék-eregetés, Tücsöktánc, mesemondás, közös festés a SZIKÉ-vel és "Határtalan játékok" a városi óvodák szervezésében.

Idén is megrendezésre kerül az Arany Fakanál és Halászlé-főzőverseny szeptember 15-én, vasárnap. Mindkét kategóriában felnőtt és ifjúsági csapatok mérhetik össze tudásukat. A megméretés műsorvezetője a népszerű rádiós és televíziós, Rákóczi Feri lesz. A versenyre még lehet jelentkezni a sporthalom@sporthalom.hu e-mail címen, illetve a +23 354-050-es telefonszámon szeptember 6-áig.

A Battai Napok programkínálatából idén sem marad ki a focikupa, a cica- és kutyaszépségverseny, a rendőrségi és tűzoltóbemutató, a Borfalu, a gasztronómiai és kirakodóvásár, a vidámpark és a gyermekjátszópark.