Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22 - A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.
Bár a közvilágítási hálózat az elmúlt években gyakorlatilag minden városrészben kiépítésre, illetve több esetben bővítésre került, még mindig vannak fejlesztést igénylő területek. Az önkormányzat célja, hogy a közterületek világítását Százhalombatta teljes területén a lehető legjobb műszaki színvonalon tudja biztosítani.

Hamarosan megkezdődik az Egészségügyi Központ előtti járda és a Göncz Árpád park közvilágítási rekonstrukciója, illetve új hálózat kiépítése. Első lépésként a rendelő előtti járda mentén meglévő nyolc kandelláber cseréjére kerül sor. A közel negyven éves, régi vas villanyoszlopok még hagyományos, sárgás fényű izzóval működnek. A szeptemberben telepítésre kerülő, modern külsejű kandelláberek már fehér fényű LED-izzóval szereltek, így amellett, hogy energiatakarékosak, természetesebb fényt bocsájtanak ki.  

Az Egészségügyi Központ előtti terület közvilágításának egységesítése és korszerűsítése érdekében a Göncz Árpád parkban található szigetüzemű lámpatesteket elbontják a rekonstrukció során, és a parkon átvezető út mellett – a hálózat kiépítése után – 12 db új kandellábert telepítenek. A régi, napelemes egységeket a város olyan pontjára helyezik át, ahol a közvilágítási hálózat kiépítése körülményes lenne, így viszont azok a területek sem maradnak világítás nélkül – tájékoztatott a Százhalombattai Polgármesteri Hivatal.
A teljes kivitelezés várhatóan szeptember végéig tart. A munka ideje alatt a Göncz Árpád parkon átvezető járda szakaszosan lezárásra kerül.