"Százhalombatta többre képes"
2019-08-21 - Ezzel a jelszóval hirdette ki képviselő-jelöltjeit a Fidesz városi szervezete Százhalombattán augusztus 15-én. A párt minden választókerületben egyéni jelöltet állított, de a polgármesteri pozícióban Vezér Mihállyal szeretnék folytatni az együttműködést – jelentette be Bóna Zoltán sajtótájékoztatón.
Az országgyűlési képviselő köszönetet mondott Pap Miklósnak, akit júniusban Lukács Bernadett váltott a helyi szervezet elnökségében. Bóna Zoltán hangsúlyozta: továbbra is számítanak Pap Miklós munkájára a Fideszben és a képviselő-testületben egyaránt.
A pártszervezet az 1-es számú választókerületben Nagy Balázst, a 2-esben pedig Szabó Zoltánt jelöli az október 13-i helyhatósági választáson. Mindketten jelenleg is ezekben a kerületekben tevékenykednek képviselőként, és 2006 óta folyamatosan dolgoznak a képviselő-testületben. A 3-as körzetben Erdei Gyula építési vállalkozót, a 4-esben Farkas Józsefet, a MOL karbantartásért, folyamatszabályozásért és gazdálkodásért felelős munkatársát, az 5-ösben pedig Pap Miklóst indítják, aki szintén több ciklus óta tevékenykedik önkormányzati képviselőként, 2006 és 2014 között Pest Megye Közgyűlésében képviselte városunkat.

A 6-os választókerületben Lukács Bernadett elnököt jelölik képviselőnek, aki egy helyi vállalkozás irodavezetője. A 7-es körzetben Vida Árpád építési vállalkozó, a 8-asban pedig dr. Brauswetter Viktor állatorvos a Fidesz jelöltje. Utóbbi külsős bizottsági tagként 2006 óta vesz részt az önkormányzati munkában.

Bóna Zoltán kiemelte: szerinte ütőképes csapatot sikerült kiállítani. Hozzátette: Százhalombatta rendkívüli adottságokkal rendelkezik. Kívánja, hogy minél több településnek sikerüljön elérni ezt a színvonalat, az itt élők pedig minden nap tudják értékelni azt.

Nagy Balázs elmondta: jelöltjeik az élet minden területén bizonyították rátermettségüket. Szeretnének választást nyerni, de ennél is fontosabbnak tartják, hogy elnyerjék a választók bizalmát. Az ajánlások gyűjtését augusztus 25-én kezdik meg. A következő hetekben részletesen be fogják mutatni képviselő-jelöltjeiket és választási programjukat.
Szabó Zoltán kiemelte: mivel a város bevételeinek 70 százalékát működésre fordítja az önkormányzat, a fejlődésben jelentős szerepe van a külső forrásoknak, ezek bevonásában pedig a Fidesznek.

A párt helyi erősödése növeli a város lehetőségeit. "Százhalombatta többre képes" – csatlakozott a gondolathoz dr. Brauswetter Viktor.

A Fidesz kompenzációs listát is állít az októberi választásra, amelyen első helyen Lukács Bernadett, másodikon Nagy Balázs, harmadikon Erdei Gyula, negyediken Szabó Zoltán, ötödiken pedig Pap Miklós szerepel.