Futólépésben
2019-08-06 - A SZVISE Atlétika szakosztály csapata is részt vett az 5. Deseda Ultramaraton futófesztiválon a kaposvári Deseda-tó csodálatos környezetében július 27-28-án.
A 252 kilométerre tervezett távot a vihar miatt 210 kilométerre módosították a szervezők. Az időjárás viszontagságai – a 80-90 százalékos páratartalom és 30 fok körüli hőmérséklet – mindkét napon megnehezítették a versenyzők dolgát. A 14 kilométeres pályán 64 méteres emelkedő volt. A battai színeket az ultramaraton hatfős váltóban három csapat képviselte. A Bőzsöny Zsolt – Cser László – Vörös Tibor – Kozák István – Kovács Zita – Nádasdi Eszter alkotta "Hatosfogat" megnyerte a versenyt, a "Futólépés" (Lak Tünde, Csepregi Boglárka, Nagy Erzsébet, Takács Attiláné, Boross Viktor) 29:41-es idővel a dobogó harmadik fokára állhatott. A "Jani és a csajok" 32:02-es idővel ért célba. A csapat tagjai: Botos Enikő, Bakó Judit, Békes Erzsébet, Hirják Csilla, Adler János, Hajduné Bukó Judit. Tokicsné Baki Krisztina 1/3 maraton számban és 14 kilométeres távon egyéniben is indult.

Első helyen végzett korosztályában 15 kilométeres távon Lak Tünde a szigethalmi Szufla futófesztiválon augusztus 3-án. Ugyanezen a napon, a XXXVI. Tatai Minimaraton és Félmaraton versenyen 13,5 kilométeren Szabó Csabáné Kovács Erika harmadik lett korosztályában. Szabó Csilla, a szakosztály vezetője elismeréssel gratulált mindenkinek.