Jelentős menetrendi változások
2019-08-05 - A Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti felújítás miatt jelentős menetrendi változásra kell számítaniuk a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs vasútvonalon utazóknak augusztus 5-től 25-ig – tájékoztatott a MÁV.
A Budapest–Százhalombatta és a Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros közötti S40-es és S42-es vonatok 10 perccel korábban indulnak a Déli pályaudvarról és 10 perccel később érkeznek oda. Nem közlekednek a Déli pályaudvarról 6:20-kor és a Százhalombattáról 7:53-kor, valamint 18:53-kor induló vonatok.

Pótlóbuszok szállítják az utasokat a Pusztaszabolcs és Dombóvár között közlekedő S40-es személyvonatok helyett Pusztaszabolcs és Szabadegyháza, valamint a Pusztaszabolcs és Székesfehérvár között közlekedő S440-es személyvonatok helyett Pusztaszabolcs és Zichyújfalu között.  

Pusztaszabolcs és Dunaújváros között pótlóbuszok járnak a Pusztaszabolcsról Dunaújvárosba 4:39-kor, valamint a Dunaújvárosból a Délibe 3:31-kor, 4:30-kor és 5:30-kor induló elővárosi járatok helyett augusztus 5-én.  

A pécsi InterCity vonatok a vágányzár miatt kerülő útirányon, Dunaújváros érintésével közlekednek, Sárbogárd helyett Rétszilason állnak meg. A Keleti pályaudvarról korábban, egész órakor indulnak, Rétszilasig korábban közlekednek, onnan Pécsig változatlan a menetrendjük. Pécsről nem változik az indulási idő, óra 10 és 14 perckor indulnak a vonatok, de a kerülő útvonal miatt később, az óra 55-59. percében érkeznek meg Budapestre.

A Budapest és Baja között közlekedő Gemenc expresszvonat is Dunaújváros érintésével, kerülő útirányon és módosított menetrend szerint közlekedik.