Mánya Zsolt a közös ellenzéki polgármesterjelölt Százhalombattán
2019-07-31 - Az őszi önkormányzati választásokra szóló együttműködési megállapodást írt alá a Mi Városunk Jövőjéért Egyesület, a Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom. A három szervezet kinyilvánította, hogy a választáson közösen támogatott polgármesterjelölttel, közös képviselő-jelöltekkel és közös listával kíván részt venni. A dokumentumot a Mi Városunk részéről Magyar János alelnök, a DK részéről Szabó Attila, választókerületi elnök, a Momentum képviseletében pedig Gál Alex, megyei elnök látta el kézjegyével.
A megállapodás szerint a közös cél Százhalombatta város lakóinak szolgálata a város kiszámítható, stabil fejlődése és hatékony üzemeltetése érdekében.

Az eseményen bemutatott közös polgármesterjelölt, Mánya Zsolt, nem tagja pártnak, ismert és kedvelt civil, százhalombattai vállalkozó. Az aláírás után elmondta, hogy hónapok óta folyik a legégetőbb problémák felmérése, és mára konkrét elképzelésekkel rendelkezik azok megoldására. A következő napokban megkezdi programjának ismertetését, és a jövő hét folyamán csapatot hirdet. Az együttműködő szervezetek olyan lendületes, fiatal jelölteket akarnak állítani az egyéni választókerületekben, akik elhivatottak a város szolgálatára és a saját szakterületükön már elismerést szereztek. Mánya Zsolt szerint a városnak új generációra van szüksége a képviselő-testületben, amelynek tagjai nem csak a felmerülő problémákra képesek reagálni, hanem a város hosszabb távú érdekeit is szem előtt tartják.

A három aláíró szervezet azt is közölte, a jövő hét elejére várhatón további, jelentős politikai erőt képviselő szervezettel bővül együttműködésük.