Messziről jött ismerősök
2019-07-26 - Ismét Százhalombattán, a KlubSirály Csónakházban kötöttek ki Európa leghosszabb vízitúrájának résztvevői július 18-án. A vendégeket Sinka László alpolgármester köszöntötte.
A Tour International Danubien (TID) nemzetközi Duna-túra több mint száz résztvevője kötött ki a magyarországi szakasz harmadik állomásán, Százhalombattán. Budapestről érkeztek városunkba, és idén első alkalommal a Dunai Flottila evezősei is elkísérték őket a Római-parttól a Csónakházig. A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig tartó 2 455 kilométeres vízitúrát 64. alkalommal szervezték meg.

A túrázókat Sinka László alpolgármester több nyelven is köszöntötte. Gratulált eddigi teljesítményükhöz, és további jó utat, kellemes időtöltést kívánt nekik. Reményét fejezte ki, hogy Százhalombatta látványosságai, otthonossága és vendégszeretete elnyeri tetszésüket és még sokszor térnek vissza városunkba. Kiemelte a Duna-túra országokon átívelő jelentőségét, a komoly fizikai teljesítményen felül a sport, a mozgás szeretetét és a természet, a Duna tiszteletét, a nemzetek közötti együttműködést.

A TID magyarországi szakaszának főszervezője és koordinátora, Fejérvári Gábor elmondta, hogy az idén tizenöt országból, Magyarországról, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Horvátországból, Szerbiából, Romániából, Csehországból, Bulgáriából, Olaszországból, Hollandiából, Írországból, valamint Ausztráliából és Amerikából is érkeztek résztvevők. Külön örömét fejezte ki, hogy a magyarokhoz idén első, és reméli nem utolsó alkalommal battaiak is csatlakoztak.

Tóth Ákos, a KlubSirály Csónakház vezetője szintén üdvözölte a nemzetközi társaságot. Elmondta, hogy a TID résztvevői közel húsz éve rendszeresen kötnek ki Százhalombattán. Örömét fejezte ki, hogy a túrázók között sok a visszatérő ismerős, de minden évben találkoznak egy-egy új arccal is.