Új gyalogátkelőhelyek
2019-07-11 - A biztonságosabb, gyorsabb és könnyebb gyalogos közlekedés érdekében Önkormányzatunk további négy új gyalogátkelőhelyet alakított ki városunkban.   
Új gyalogátkelőhelyek kerültek kialakításra az Erkel Ferenc körút – Eötvös utca, az Iskola – Kőrisfa utcák, az Erőmű út – Kossuth Lajos utca, és a Szent László – Gyorma utcák kereszteződésében. Az új gyalogos átkelőhelyek szabvány szerinti útburkolati jelölés felfestésével, előjelző táblákkal, valamint az előírásoknak megfelelően közvilágítás kiépítése mellett kerültek kivitelezésre. Ahol a gyalogátkelőhelyek előtt rendelkezésre állt az előírások szerinti távolság, ott az úttestre felfestésre kerültek a figyelmeztető útburkolati jelölések is.  Sajnálatos módon – az extrém kánikulai melegben – megolvadt az új burkolati felfestés, amit – az állandó napi hőmérséklet csökkenését követően – a kivitelező cég javítani fog. 

A biztonságosabb és könnyebb gyalogos közlekedés elősegítésére kialakított új gyalogátkelőhelyek kivitelezése teljes egészében az Önkormányzat saját finanszírozásából valósult meg.