Mozgalmas június
2019-07-03 - Számos eseményen és rendezvényen vállaltak szerepet a százhalombattai polgárőrök a nyár első hónapjában.
A sárkányhajóverseny biztosítása kiemelt feladataik közé tartozik. A polgárőrhajó ezúttal is szállította az érdeklődőket egy-egy sétahajókázás erejéig a Csónakázó-tavon, de a parkoló és a terület biztosítása sem maradhatott el. Az egész napos rendezvény a vízen és a szárazföldön is rendkívüli esemény nélkül zajlott le.

Országos Pünkösdi Lövészversenyt tartott az OPSZ az I. Számú Általános Iskolában június 8-án. A sporteseményre az ország minden pontjáról közel száz versenyző érkezett. Sikeresen szerepeltek a százhalombattai polgárőrök, és a rendezvényen elismeréseket kapott Oláh Dávid, aki saját testi épségét sem kímélve mentett ki egy embert a Bara-patakból. Hősies tettét a város önkormányzata nevében Sinka László alpolgármester, a Százhalombattai Polgárőrség nevében pedig Szél Pál elnök köszönte meg.          

A polgárőröknek is sok feladatot adott a Budapesten történt hajókatasztrófa. Közreműködtek ez egyik áldozat kiemelésében, és nagy energiákat követelt tőlük a napi 24 órás szárazföldi és vízi megfigyelés.

Tizennégyen vettek részt az Országos Polgárőrnapon június 22-én Balatonfüreden. A Szent László utat és teret biztosították az Óvárosi Szent László Napokon 28-29-én, segítve a rendőri munkát. Ez a rendezvénysorozat is rendben zajlott le.

A Százhalombattai Polgárőrség mindenkinek jó pihenést és kellemes nyarat kíván.