Életet mentett
2019-06-11 - Az önkormányzat és a Városi Polgárőrség is oklevéllel ismerte el annak a százhalombattai férfinak a tettét, aki saját biztonságát is kockáztatva mentett ki egy fuldoklót a Bara-patakból június 7-én este. Oláh Dávid azonnal a vízbe ugrott, amikor észrevette, hogy valaki bajban van, nagy nehézségek árán húzta partra a fuldokló férfit, akit egészen a mentők, illetve a mentőhelikopter kiérkezéséig próbált életben tartani.
Az eset a gyalogos fémhídtól nem messze történt – mondta el Sinka László alpolgármester. Oláh Dávid a magas vízállás, a csúszós, köves part miatt nagyon nehezen boldogult a mentéssel, amely közben maga is megsérült. A baleset áldozata nagyon sokáig volt a víz alatt, és a kórházban később elhunyt, de ez semmit sem von le Oláh Dávid bátorságából és hősies, példamutató viselkedéséből – hangsúlyozta a városvezető. Hozzátette: az életmentőben rendkívül szerény, rokonszenves embert ismert meg, aki önfeláldozó tettét "a legtermészetesebb dolognak" nevezte.

Hivatalosan meg nem erősített információink szerint az áldozat egy 58 éves férfi, aki a hajléktalanszállón lakott. Egyelőre tisztázatlan, hogy miért került a víz alá. A kórházba szállítás előtt sikerült stabilizálni a keringését, de az oxigénhiány súlyosan károsította, és vasárnap hajnalban a kórházban elhunyt. (A képen középen Oláh Dávid Szél Pállal és Sinka Lászlóval az Országos Polgárőr Szövetség Sportegyesülete és a Magyar Sportlövők Szövetsége százhalombattai rendezvényén)