Még lehet jelentkezni
2019-06-11 - Még lehet nevezni A "Tiszta udvar – rendes ház" környezetszépítő versenyre július 23-ig Százhalombattán. Az idén első alkalommal a legszebb haszonkertekkel is lehet versenyezni.
A környezetszépítés idén is az önkormányzat virágosztási akciójával kezdődött május közepén. Az önkormányzat négy helyszínen, mintegy huszonkét ezer tő egynyári virágot bocsátott díjmentesen a lakosság rendelkezésére annak érdekében, hogy környezetszépítésre és ezzel közvetve annak megóvására is ösztönözze a városlakókat. A virágosztásokon a megszokottnál is többen jelentek meg.

A környezetszépítő versenyre a jelentkezési lapok átvehetők a Polgármesteri Hivatal földszinti ügyfélszolgálatán, vagy letölthetők a városi honlapról, a jelentkezéseket a Polgármesteri Hivatalban kihelyezett gyűjtőládába lehet bedobni.  A benevezett helyszíneket augusztus 1. és 5. között járja be a zsűri, amely a következő szempontok szerint értékel: tisztaság, igényesség, szelektív hulladékgyűjtés, igényes környezet. A versenyben társas-, illetve családi házak előkertjével és virágos ablakkal vagy erkéllyel vehetnek részt a városlakók. Az ünnepélyes eredményhirdetés szeptember 13-án, a 26. Battai Napok megnyitóján lesz. A kritériumoknak megfelelő portákat "Tiszta udvar – Rendes Ház 2019" táblával jutalmazza az önkormányzat, a kategóriák legjobbjai pedig értékes ajándékokat kapnak. További felvilágosítást nyújt Dobos Ágnes sajtó- és PR-referens a (23) 542-158-as telefonszámon vagy személyesen, a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási idejében. A verseny örökös díjának birtokosai ezúttal sem nevezhetnek. (Fotó: Cser Dániel)