Megújul az Ifjúság út
2019-06-05 - Az órás üzlet előtti beton virágládák kiváltásával megkezdődött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója Százhalombattán június 5-én. A Rubik tér és a szolgáltatóház környezete akadálymentes lesz, új növényeket telepítenek, megújulnak a burkolatok, és padokat helyeznek ki. A beruházás várhatóan két és fél hónapig tart.
Az időjárástól függően mintegy tíz napig tart a meglévő burkolatok és utcabútorok bontása, valamint az elöregedett, rendezetlen cserjék irtása. Ezt követi az új járda megépítése, a köztéri bútorok, padok, szemeteskukák kihelyezése. A tereprendezés során automata öntözőrendszert építenek ki, új virágokat, cserjéket ültetnek, valamint gyepszőnyeget terítenek.

A Rubik tér utáni szakaszt végig akadálymentesítik, valamennyi szintkülönbséget, lépcsőt megszüntetnek. A terület átrendezésével szellősebb, komfortosabb lesz a terület. Az Ifjúság út elején található három kőrisfa körül tágasabb zöldfelületet alakítanak ki virágágyással. Ennek célja egyrészt a fák megóvása, másrészt – a járda "megtörésével" – a gyalogosforgalom elterelése az üzletek és a tér felé.

Az Ifjúság út teljes hosszában – a Damjanich úttól a Hága László útig – megújul a zöldfelület, évelő növényeket ültetnek a rekonstrukció során. Az építési munkák előreláthatóan augusztus 10-én fejeződnek be.

Az építkezés miatti kellemetlenségekért, a por- és zajhatásért, az esetleges forgalomkorlátozásokért a lakók és a közlekedők szíves türelmét kéri az önkormányzat és a kivitelező.