Nyár a gyerekkönyvtárban
2019-06-04 - A több évtizedes hagyománynak megfelelően, idén is több Mesehétre várja az alsótagozatos gyerekeket a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán. Az első időpontra – június 24. és 28. között – még van lehetőség jelentkezni, a második Mesehét – július 1. és 5. között – már megtelt.
Idén először harmadik tábort is szervez a gyerekkönyvtár. Július 15. és 19. között alsótagozatos fiúkat várnak a Kortársmese-napok, a tábor alcíme: "Eljött az új lovagok ideje!" A hét során a srácok játékos, rejtvényes, mozgalmas módon ismerkednek a klasszikus lovagi erényekkel – hűség, bátorság, ügyesség -, amelyek a mindennapokban is segítségükre lehetnek, hogy megoldjanak helyzeteket, illendően viselkedjenek, emellett némi önbizalomra tegyenek szert.

A táborokhoz és a könyvtár által hirdetett Férfiak Évéhez kapcsolódik Pécsi Rita PhD neveléskutató előadása június 20-án. A Kulcs a neveléshez sorozat "Apának lenni" című előadása azt járja körbe, mi az apa szerepe a személyiség fejlődésében, mit okozhat, ha hiányzik vagy torz az apakép. "Apának lenni nagy lehetőség, szent feladat" – fogalmazott az előadó. Hogy minél több szülő részt tudjon venni az előadáson, közben a gyerekkönyvtárban a Bodza Meseműhely műsora és foglalkozása foglalja le a gyerekeket.

A gyerekkönyvtári részleg a táborok ideje alatt nem látogatható, az állomány egy része a felnőttkönyvtár előterében lesz elérhető. Érdemes élni a foglalásszolgáltatással! Az interneten vagy telefonon lefoglalt könyveket a könyvtárosok előkészítik és elérhetővé teszik az olvasók részére.

A táboron kívüli időszakban a gyerekkönyvtár a szokott nyitvatartási időben várja a látogatókat. A könyvek mellett játékok, társasjátékok, közösségi tér áll a vakációzó gyerekek rendelkezésére.