Adjuk helyi civileknek az egy százalékot!
2019-05-10 - A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
A rendelkezőnyilatkozat akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is a benyújtható a NAV-hoz a "18EGYSZA" lapon május 20-áig. Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel a NAV webes kitöltő programjával lehet.
 
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a városunkban élő adófizetők támogatása helyi egyesületek, alapítványok működését segítse, ezért állandó adatbázist szeretnénk létrehozni az egy százalékkal támogatható helyi civil szervezetekről itt, a Hírtükör Online-on.
 
Arra kérünk minden civil szervezetet, amely szeretne bekerülni ebbe az adatbázisba, hogy küldje el rövid bemutatkozását (esetleg fényképpel, kreatívval) és legfontosabb adatait (adószám, technikai szám, számlaszám) a hirtukor@mail.battanet.hu címre. A levél tárgyába ezt írják: 1%
 
Az egy százalékkal támogatható helyi civil szervezetek listája itt található: