Kerekasztal-beszélgetés: A Budapest Környéki Törvényszék bemutatta Szakmai Gyakornoki Programját
2019-04-15 - 2019. április 12-én a Budapest Környéki Törvényszék elnöke, dr. Gerber Tamás kerekasztal-beszélgetés keretében egyeztetett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselőivel a BKT és a felsőoktatási intézmények közti kapcsolatok erősítéséről, az együttműködési megállapodások megújításáról.
Dr. Gerber Tamás kiemelte, hogy a BKT célja a bírósági szervezetrendszer és a bírói életpálya népszerűsítése a hallgatók körében, továbbá a szakmailag képzett, felkészült munkaerő-utánpótlás biztosítása. Az eseményen a BKT bemutatta a Nyitott Bíróság Program keretében megvalósuló Szakmai Gyakornoki Programját, valamint további programelemek beépítését kezdeményezte az együttműködésbe a pályaorientáció érdekében.

Az egyetemek képviselői örömmel fogadták a BKT törekvéseit és biztosították róla a Törvényszék elnökét, hogy minden támogatást megadnak, hogy a hallgatók minél szélesebb körben szerezzenek tudomást az új programról és a Bíróság nyújtotta lehetőségekről.