Medgyesi Milán szemével
2019-04-11 - Medgyesi Milán képszerkesztő-fotóriporter első önálló kiállítása április 22-éig látogatható a Barátság Kulturális Központ előterében, Százhalombattán.
Medgyesi Milán Százhalombattán nőtt fel, munkája miatt költözött Budapestre alig egy évvel ezelőtt. Gyermekkora óta érdekli a mozgókép és a fényképészet világa. Az általános iskola végére már pontosan tudta, hogy milyen irányban akar tovább tanulni. Középiskolai tanulmányait a Budai Középiskola média-kommunikáció tagozatán folytatta, majd a Budapesti Metropolitan Egyetem fotóriporter szakirányán diplomázott 2016-ban.

A Százhalombattai Hírtükör fotóriportereként 2015 óta, az Origo képszerkesztő-fotóriportereként pedig 2017 óta dolgozik. Szerencsésnek vallja magát, hogy a munkája egyben a hobbija is. Hírtükrös megbízásai során kedvelte meg a városi élet fotózását, mivel ennek köszönhetően rengeteg új emberrel ismerkedik meg. Kedvenc témái nincsenek, azonban a kapcsolatteremtés miatt a szocio-, a mozgás szeretete miatt pedig a sportfotó áll hozzá a legközelebb. Szakemberként fontosnak tartja az összeszedett és hiteles képanyagok publikálását, ezért fotói kidolgozása közben mindig a lehető legmagasabb precizitásra törekszik.

Első önálló kiállítása két felvonásban, két témakörben került összeállításra. Az első tárlat, a "Végtelenből végtelenbe" című, a Forrás gálaműsorán készült képekből jött létre március közepén, amit a közelgő anyák napja és gyereknap miatt "családi válogatás" váltott április elsején. A későbbiekben Summerfest-témájú, valamint érzékenyítő kiállítást is láthatunk majd a BKK-ban Milán képeiből. A jelenlegi bemutató április 22-éig látható a BKK előterében.