Tető alá hozták
2019-04-10 - Átadta a tetőzet, víz- és hőszigetelés, valamint belső vízelvezetés korszerűsítésére készült tervdokumentációt Vezér Mihály polgármester Pergel Antalnak, az Érdi Szakképzési Centrum főigazgatójának április 9-én Százhalombattán, a SZISZKI-ben. A terveket a százhalombattai önkormányzat készíttette el ötmillió forint értékben, a kivitelezést a jelenlegi fenntartó fogja elvégeztetni. 
A SZISZKI az 1980-as években épült, tetőszerkezete azóta elérte élettartama végét, amelyről a gyakori beázások is tanúskodnak. Az intézmény épülete az önkormányzat tulajdona, állagmegóvásáért azonban az Érdi Szakképzési Centrum felelős.

Vezér Mihály polgármester beszédében kiemelte, hogy az önkormányzat számára hatáskörei megváltozása után is fontosak a város iskoláiban tanuló fiatalok és dolgozó pedagógusok megfelelő körülményei. A képviselő-testület a szóban forgó kiviteli tervek elkészíttetésére ötmillió forintot szavazott meg tavaly decemberben.

A dokumentáció műszaki tartalmáról Oláh M. Zoltán főépítész beszélt. Elmondta, hogy a azok a tető hőszigetelő képességének javítását is tartalmazzák, amely hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez. A tervezés során figyelembe vették az iskola által megfogalmazott igényeket is.

Az Érdi Szakképzési Centrum finanszírozásában tervezett mintegy 180 millió forintos beruházás több szakaszban, az oktatás fenntarthatóságának figyelembevételével fog történni. A kivitelezőről és a munkálatok megkezdéséről a közbeszerzési eljárás után döntenek.