Zónázó vonatok indításáért gyűjt aláírásokat
2019-03-25 - A fővárosba ingázók érdekében, a tömegközlekedés javításáért kezdett online aláírásgyűjtésbe egy százhalombattai bejáró, Hujber Beáta. Úgy véli, ha elindul a forgalom az új pályaszakaszon, lehetőség lenne javítani városunk közlekedési helyzetén.
Információja szerint a MÁV nem tervezi zónázó vonatok indítását, ami pedig nagy segítség lenne a városlakóknak. Mint szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében írja: nagyon sokan ingáznak naponta Budapestre, a közlekedési idő pedig 45-50 perc vonattal, a késéseket nem  is számolva. Jelenleg a vágányzár miatt rengetegen járnak át Érdre autóval, busszal, ki ahogy tud, mert onnan a menetidő jóval kedvezőbb, 10-12 perc alatt Kelenföldre lehet jutni.
 
Ugyan feloldják a vágányzárat áprilistól, de a menetidő így is minimum 45 perc lesz, amely akár 15 percre is rövidülhetne, ha a MÁV ezen a pályaszakaszon is zónázó vonatokat indítana.

Hujber Beáta a petíciót két hete indította el a https://www.peticiok.com/zonazo_vonatok_inditasa_szazhalombattarol online felületen. Eddig közel négyszázan írták alá, de további támogatásra van szükség, hogy a kérelem megfelelő társadalmi súllyal rendelkezzen. Az aláírók többsége megjegyzést is fűzött az aláírása mellé, amelyekből kiderül, hogy az utazók fel vannak háborodva a menetidő hosszán, hiszen akármilyen közel is laknak a fővároshoz, ha tömegközlekedést vesznek igénybe, több mint egy órába, vagy akár órákba is beletelhet, mire beérnek az iskolába vagy a munkahelyükre.

"Mindannyiunknak érdeke lehet, akik itt lakunk, hogy az utazással megspórolt idő a családunknak maradjon meg" – fogalmazott Hujber Beáta. Úgy tervezi, hogy két hetet vár a további aláírásokra, mielőtt benyújtaná a petíciót a MÁV sajtóosztályára, ahová a Hírtükör is szeretné elkísérni őt.

Hozzászólások
 Talán inkább  olyan kéréssel kellett volna a MÁV hoz fordulni, hogy az első vonat induljon korábban. Úgy hallottam, hogy már 400 ember írta alá. Vajon tényleg ennyi Kelenföldig szóló bérletes van akit érint? Én reggel soha nem tapasztaltam tumultust az állomáson, talán annak köszönhetően, hogy ebben az időszakban 20-30 percenként  indulnak a járatok 30 perces menetidővel.

Darvas G.