Megnyitották az Olajmunkás utat
2019-03-22 - Megnyitották a gépjárműforgalom előtt az Olajmunkás utat Százhalombattán március 21-én. Az autósok ismét a megszokott útvonalon közlekedhetnek a város és a Dunai Finomító között.
A január 28-án bevezetett forgalomkorlátozás feloldását eredetileg március elejére ígérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., amely ezúttal is arról tájékoztatta lapunkat, hogy a vasútépítés  a teljes Százhalombatta-Pusztaszabolcs közötti szakaszon ütemterv szerint halad.
 
A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti, 15,7 kilométeres szakasz felújítása keretében 12,98 kilométeren teljesen új nyomvonalon épül ki a kétvágányú vasúti pálya. A bővítés miatt meg kell hosszabbítani a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő közúti hidat, amely az átépítés alatt le lesz zárva a forgalom elől. A zavartalan közlekedés fenntartása érdekében ideiglenes híd épült, amelyhez terelőutak készültek. Ezért volt szükség az Olajmunkás út lezárására.
 
A beruházás Százhalombatta és Ercsi-elágazás közötti szakaszának átadása 2020 nyarán várható. Az Ercsi-elágazás és Pusztaszabolcs közötti szakasz korszerűsítése, a biztosítóberendezés és ETCS 2 (egységes vasúti irányítási rendszer) kiegészítő munkálatai 2020 decemberében fejeződhetnek be.
 
A beruházás keretében megvalósul a teljes vasúti pálya korszerűsítése, valamint új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszert építenek ki. A fejlesztésnek köszönhetően kis szakaszon 120 km/h, nagyobb részt 160 km/h sebességgel haladhatnak majd a vonatok, valamint több állomás és megállóhely is megújul.
 
A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával, a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.