Új betegszállító autó
2019-03-21 - Új betegszállító kisbuszt adott át a százhalombattai önkormányzat március 20-án a Százhalom Egészségügyi Központban.  Az OPEL VIVARO-t dr. Berzéki Ferenc, a betegszállítást végző Promed Bt. vezetője vette át Vezér Mihály polgármestertől.
Az eseményen részt vett Török Sándor, az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság, valamint Kovács Lajos, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság elnöke és Klimsa Arthúr képviselő is.  

Százhalombatta önkormányzata – önként vállalt feladatként –2007 óta támogatja a betegszállítást a város területén, amit a városlakók a háziorvos kérésére díjmentesen vehetnek igénybe. A most lecserélt betegszállító kocsi közel tíz évig szolgálta a rászorulókat. Közben műszaki állapota leromlott, és már életkora sem felel meg a betegszállításra vonatkozó szigorú előírásoknak.  A jóval kényelmesebb és korszerűbb jármű beszerzésére, átalakítása és felszerelése 11, 6 millió forintba került.

Betegszállításra az idei költségvetésben 2,332 millió forintot különített el a képviselő-testület. Az önkormányzat évről évre pályázat útján választja ki az egészségügyi szolgáltatót – mondta el Török Sándor.

A cél, hogy az idősek, egyedülállók, mozgásukban korlátozottak is eljussanak az orvosi vizsgálatokra és kezelésekre – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester -, de a betegszállítás és az ehhez szükséges, korszerűen felszerelt jármű a sürgősségi ellátáshoz is jelentősen hozzájárulhat. Lehetővé teszi ugyanis, hogy adott esetben ne az utcán történjen egy-egy súlyos sérült ellátása a mentők kiérkezéséig.